KKI Vrbas zadovoljan plasmanom u Evroligi

20:00, 03.05.2018.
Thumbnail

Osvojeno peto mjesto na završnom turniru Evrolige u španskom gradiću Badahosu predstavlja veliki uspjeh poručuju iz KKI Vrbas.

Banjalučani su zadovoljni plasmanom, ali ostaje žal što se nisu popeli na postolje. Kažu da je bilo više sreće u žrijebu vjerovatno bi se borili za najviši plasman. Poslije prvog meča zdravstvene probleme imao je kapiten Igor Ignjatović pa nije mogao da pomogne svojim saigračima protiv, na papiru, snažnijih rivala.

"Mi smo stvarno zadovoljni, igrali smo protiv mnogo snažnijih rivala. Da je bilo sreće na žrijebu ostvarili bi možda i bolji rezultat. Nismo se osramotili.Predstavili smo naš grad i Republiku Srpsku na pravi način i u razgovorima i u igri", rekao je kapiten Igor Ignjatović.

Organizacija turnira bila je na veoma niskom nivou, tvrde u Vrbasu. Bilo je mnogo propusta na koje su se ekipe redom žalile što je svakako otežalo nastupe košarkaša u Badahosu.

"Tamo je bila temperatura tri stepena u dvorani. Ovdje kod nas su tražili pet kilograma voća u svlačionici, a tamo su dvije ekipe dijelile istu. O voću i da ne pričam, a ni interneta nije bilo", rekao je predsjednik Vrbasa Marinko Umičević.

Banjalučani su prevalili veliki put iz Španije, ali ih već u subotu očekuje utakmica u prvenstvu BiH. Ukoliko savladaju Bihać potvrdiće šampionsku titulu. Bio bi to četvrti pehar u nizu čime bi Vrbas zaokružio jednu od najuspješnijih sezona.