KKI "Vrbas" otputovao na završni turnir Evrolige

20:10, 23.04.2018.
Thumbnail

“Ne želimo ništa da obećavamo, sem da ćemo dati i posljednji atom snage da se domognemo medalje ma kojeg sjaja”, poručuju iz Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" pred odlazak na završni turnir Evrolige.

Na put dug više od tri hiljade kilometara idu autobousom, ali kažu za umor ne haju, jer itekako imaju motiva da se najboljim ekipama Evrope predstave u najboljem svjetlu.

"Idemo čista obraza, da odigramo što bolji turnir sa najboljim ekipama Evrope. Osvajanje medalje bilo bi kao ostvarenje sna", kaže Igor Ignjatović, kapiten KKI "Vrbas".

Turnir u Badahosu igra se od 26. od 29. aprila, u grupnoj fazi košarkaši "Vrbasa" odigraće tri utakmice. Pobjednik grupe izboriće plasman u finale, dok će ostali razigravati za plasman.

"Drago mi je što smo uspjeli da odemo na turnir. Ja sam ponosan na svoju ekipu. Očekuje nas težak zadatak, ali i mi imamo kvalitet da se nosimo sa svima", kaže Marinko Umičević, predsjednik KKI "Vrbas".

Put Badahosa ekspedicija “Vrbasa” odlazi u dobrom raspoloženju, pošto su u derbiju prvenstva Bosne i Hercgovine, savladali ekipu Sanskog Mosta, 74:62, a sa tom pobjedom stigli su do 5. šampiosnke titule u BiH.