Kelečević: Hrabra odluka o izlasku na međunarodno tržište

12:36, 16.05.2018.
Thumbnail

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Snježana Kelečević rekla je danas da je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za ovu godinu, kojim je predviđen i izlazak na međunarodno finansijsko tržište, hrabra odluka.

"Ne smatram da je to pogrešno i alarmantno ako imamo povećanje prihoda", rekla je Kelečevićeva tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2018. godinu.

Poslanik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica smatra da se odluka o dugoročnom zaduživanju donosi zbog toga što je izborna godina i da ona ima predizborni karakter.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak upitao je da li je "za Srpsku dobar ovaj samostalni izlet na međunarodno finansijsko tržište", kao i prodaja obveznica Srpske.

"Sa kojom mi to hrabrošću samostalno izlazimo sa obveznicama na to tržište bez garancije i sigurnosti", upitao je Glamočak.

Prijedlogom odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2018. godinu vrši se izmjena maksimalnog iznosa dugoročnog zaduživanja Srpske za ovu godinu sa 477.000.000 KM na iznos do 540.126.000 KM.

(Srna)