Kako prepoznati da vas partner vara?

13:28, 30.10.2017.
Thumbnail

Ako ste u braku ili dugoj vezi i čini vam se da vas partner vara, vjerovatno ste u pravu. Čak i kada nema dovoljno dokaza koji bi potkrijepili vašu sumnju, ako ste žena i vaša vam intuicija sugeriše da vam partner nabija rogove, velike su šanse da se to stvarno i dešava. Privatni detektiv David King kaže kako je ženska intuicija u 80 posto slučajeva tačna. “Uvijek bih se oslanjao na žensku intuiciju”, kaže.

Ovo su znakovi na koje trebate obratiti pažnju sumnjate li da vaša druga polovina “šara” sa strane:
Promjene u svakodnevnim navikama
Iako se misli kako žene varaju više, King kaže da su brojke otprilike izjednačene. Sve više žena traži njegove usluge nakon što primijete neke promjene u ponašanju svojih muškaraca. Prema njemu, posrnuli partner pokazuje promjene u ponašanju, a to je, prije svega, povezano s izgledom.

“Muškarci se često iznenda počnu više brinuti o sebi, krenu u teretanu, češće se peru i više pažnje posvećuju garderobi. Promjena u izgledu često je vrlo snažan indikator da vaš partner ima drugu”, kaže King.

Sumnjiva uporaba mobilnog telefona
Ovaj stručnjak kaže kako je tehnologija promijenila područje djelovanja kada je u pitanju bračna nevjera. Velike su šanse da će nevjerni suprug ostaviti tragove na svom telefonu.
“Mogli biste vidjeti poruke koje vam izgledaju čudno ili su od vama nepoznatog pošiljaoca, a djeluju prilično prisno. Možda je vaš partner počeo više nego prije sakrivati svoj telefon ili je postavio lozinku, a do sada mu nije trebala”, upozorava King.

Ispoljavanje bijesa bez razloga
King kaže kako se ne usudi komentarisati psihologiju nevjernih partnera, ali ističe kako je često čuo od žena da su odjednom postali preosjetljivi i ljute se bez bitnog razloga. Kada se osjećaju krivima, muškarci su skloni izljevima bijesa, što im ujedno daje i razlog da napuste kuću.

Traženje razloga za izbivanje iz kuće
Partneri koji naglo počnu nalaziti razloge zbog kojih nisu u mogućnosti biti kod kuće, odmah su sumnjivi, piše Daily Mail.
“Muškarac koji kasno dolazi kući ili počne izlaziti sam, a donedavno je uvijek vodio i partnerku sa sobom, vjerovatno ima nekog drugog. Postoje slučajevi u kojima muškarac jednostavno počne sve češće dobijati potrebu za odlascima u šetnju. Iako to zaista može biti nevina šetnja, morate priznati da djeluje sumnjivo ako se javlja prečesto”, kaže King.