Kako je reditelj Lantimos pridobio Nikol Kidman

16:45, 13.11.2017.
Thumbnail

Ova jesen nam donosi još jedno maestralno ostvarenje reditelja Jorgosa Lantimosa – film "Ubistvo svetog jelena" sa Kolinom Farelom i Nikol Kidman u glavnim ulogama.

The Guardian je film "Ubistvo svetog jelena" ocijenio kao "Surovu osvetničku sagu", dok ga Financial Times naziva "Vrhuncem psihološkog horora".

Lantimos je reditelj koji je poznat po vrlo prepoznatljivom stilu režije, ali i po kontinuiranom radu:

"U jednom trenutku sam shvatio da bih radije snimao manje filmove koje mogu da kontrolišem, nego mnogo veće filmove u kojima nisam u mogućnosti da ispratim svoju viziju."

Lantimos je poznat po tome da uvijek sa određenom dozom predostrožnosti ide na razgovore sa glumcima koji bi potencijalno mogli da postanu dio njegovih filmova.

Tako je bilo i sa Nikol Kidman, sa kojom prvo nije uspio da ostvari saradnju na filmu "Jastog", ali su održavali kontakte, zato što je prema njegovom mišljenju Nikol "uradila domaći zadatak" i prošla test.

"Nikol traži filmske stvaraoce nakon što se upozna sa njihovim radom, jer tada zna da sigurno hoće da radi sa njima, izjavio je Lantimos i dodao: Mi smo znali da se dopadamo jedno drugome. Očigledno je bilo da se ona meni svidjela. Takve stvari se brzo saznaju."

Film "Ubistvo svetog jelena" publika će imati priliku da pogleda od 23. novembra u bioskopima širom zemlje.

Tragično stradali mladić iz Kalesije biće sahranjen sutra, a njegova djevojka dan kasnije.

(B92)