Julija Skripalj: Sreća da smo živi, liječenje je bilo bolno

19:24, 23.05.2018.
Thumbnail

Julija Skripalj, koja je 4. marta pronađena bez svijesti na klupi u Solsberiju zajedno sa ocem Sergejem, bivšim ruskim dvostrukim agentom, rekla je Rojtersu da je šokirana da su ona i otac bili meta napada nervnim agensom.

"I dalje ne mogu da vjerujem da smo oboje napadnuti. Imali smo veliku sreću da smo preživjeli pokušaj ubistva. Naš oporavak je bio spor i veoma bolan", napisala je ona u saopštenju za Rojters.

Skripaljeva nije željela da odgovara na pitanja već je poslala izjavu prevedenu na engleski jezik.

"Za mene je šok da je u napadu korišten nervni agens. Nakon 20 dana u komi probudila sam se i shvatila da smo otrovani", napisala je ona, dodajući da je 3. marta došla u Englesku da posjeti oca.

Skripaljeva je napisala da je zahvalna osoblju bolnice u Solsberiju, kao i ljudima koji su im pomogli na ulici kada su bili bez svijesti.

"Ne želim da opisujem detalje ali je liječenje bilo invazivno, bolno i depresivno", napisala je ona i dodala da dugoročno gledano želi da se vrati u Rusiju.

Ona je rekla da je otpuštena iz bolnice 9. aprila i da joj se život izokrenuo i u fizičkom i emotivnom smislu.

"Zahvalna sam ruskoj Ambasadi koja je ponudila pomoć, ali trenutno mi nisu potrebne njihove usluge", napisala je ona, ističući da niko ne govori u ime nje i oca.

(Srna)