Izboden sedamnaestogodišnjak u centru Banjaluke

19:31, 15.04.2018.
Thumbnail

Sedamnaestogodišnji Banjalučanin izboden je sinoć u jednom od kafića u centru grada. Kako saznajemo, nakon tuče, nož je potegao dvadesetdvogodišnji Zvjezdan Barjaktarević, koji je odranije poznat policiji.

Povrijeđeni mladić oko pola deset prevezen je u Klinički centar, gdje su mu konstatovane povrede grudnog koša, leđa i nadlaktice. Poslije zbrinjavanja, jutros je pušten na kućno liječenje. Barjaktarević je, odmah nakon incidenta uhapšen, a, kako nezvanično saznajemo, u policiji je negirao krivicu. Sumnjiči se za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Uhapšeni mladić prenoćio je u policiji, gdje je zadržan na ispitivanju. Kako saznajemo, priveden je i prije samo četiri dana, zbog tuče u jednom od ugostiteljskih objekata u centru Banjaluke.

I u maju prošle godine, Barjakterević je uhapšen zbog sumnje da je iz dvorišta jedne kuće u Banjaluci ukrao automobil vrijedan 15 hiljada maraka. To krivično djelo okarakterisano je kao teška krađa. Policija će ga, nakon ispitivanja, predati banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

"U toku je ispitivanje osumnjičenog, a sve dalje mjere i radnje prema njemu preduzimaće se po instrukciji dežurnog okružnog tužioca iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka", kaže portparol PU Banja Luka Marija Markanović.

Pošto je ponavljao krivična djela, očekuje se da mu bude određen pritvor. Ipak, ukoliko tužilac odluči drugačije, može biti i pušten da se brani sa slobode.