Ivanić za ATV: Pričom o veleizdaji i mi dobijamo Kim Il Sunga

22:16, 05.09.2015.
Thumbnail

 Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH i lider Partije demokratskog progresa, bio je gost Centralnih ATV vijesti.

Komentarišući najavu da bi Narodna skupština RS trebala raspravljati o temi genocida Ivanić ističe da najveću težinu od svih najavljenih rezolucija ima ona o genocidu u NDH.

“Nažalost ona je uklopljena u sve ove druge stvari koje predstavljaju političku bitku. Priča o genocidu nad Jermenima je došla kao neka vrsta odgovora na priču o genocidu u Srebrenici. Da ovo nije politička bitka rezoluciju o Jermenima je bilo potrebno dobro osmisliti kako su to uradile neke evropske zemlje”, ističe Ivanić.

Osvrćući se na prozivke vlasti u RS Ivanić napominje da je konačno, nakon toliko godina čekanja, oslobođena izgradnja mosta na Savi u Gradišci i autoput će konačno imati svoj izlaz ka ostatku Evrope.

“Ova vlast to nije uspjela osam, devet godina a ova struktura u Savjetu ministara BiH je to odmah završila. Pruga Sarajevo – Beograd će takođe biti jedan od prioriteta koje će finansirati evropske institucije.  Ima tu mnogo prazne priče i bolje bi bilo Vladi RS da se uključi i sarađuje a ne da ignoriše sama i onda optužuje nekoga drugog”, kazao je srpski član Predsjedništva.

“Sukob sa srpskim predstavnicima u Sarajevu proizvodi SNSD koji je frustriran, a i gospodin Dodik lično, činjenicom da postoje ljudi koji rade mimo njegove volje i to sada proglašava veleizdajom. Očito i mi dobijamo Kim Il Sunga. Još je samo pitanje hoće li stavljati ljude pred topove i streljati ih kad njemu padne na pamet. Priča o veleizdaji je jedna strašna deformacija koju je ova vlast doživjela” napominje Ivanić i ponavlja da je u ovom sazivu omogućen izvoz krompira i mlijeka u EU, deblokiran autoput te napravljna masa stvari koju ovu vlast nije uspjela i pričati o izdaji u takvim uslovima je, prema Ivaniću, apsolutni nonsens.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!