Ivana Španović osvojila zlato u Beogradu! VIDEO

18:18, 05.03.2017.
Thumbnail

Ivana Španović odbranila je zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu. Ona je oborila lični i nacionalni rekord skočivši fenomenalnih 7,24 metara.

To je Ivanin lični rekord i najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini u dvorani, te treći skok svih vremena.

Španovićeva je zablistala već u drugoj seriji skokom od 7,16 metara, što je takođe bio njen lični rekord i rezultat sezone u dvorani, te šesti skok svih vremena.

Španovićeva je jedina preskočila sedam metara u kvalfikacijama, a glavne konkurentkinje su joj bile Darija Klišina sa 6,83 metra, Loren Ugen sa 6,8m i Klaudija Slaman-Rat sa 6,79.

Ivana je u prvoj seriji prestupila za sedam centimetara, pa se nije važio njen skok koji je bio na granici od sedam metara.

Vodeća poslije prve serije bila je Salman-Rat sa skokom od 6,84 metra, što je njen lični rekord. Britanka Ugen je skočila 6,75m, a Ruskinja Klišina 6,62. Uspješna je bila još samo druga Britanka Sojers sa 6,47m.

Španovićeva je ipak već u drugom skoku ispunila očekivanja. Preuzela je prvu poziciju skokom od 7,16 oborivši lični rekord! To je i rezultat sezone u dvorani i šesti skok svih vremena u dvorani (rekord je 7,37m iz 1988).

Poslije druge serije prva pratilja joj je bila Britanka Ugen sa 6,97m, što je nacionalni rekord, dok je treća bila Salman-Rat sa skokom iz prve serije.

Ivana je nastavila da pomjera granice. I u trećoj seriji skočila još bolje, impresivnih 7,24 metara za novi lični i rekord sezone, te treći rezultat svih vremena u dvorani!

Njene glavne rivalke nisu imale odgovora na ove dominantne skokove. Ugen je prestupila u trećoj seriji, Salman-Rat nije uspjela da se približi ni svom prvom skoku, a podbacila je i Klišina sa 6,52m.

(B92)