Istraživanje: Banjalučni dali 33% glasova SNSD-u

20:31, 18.06.2016.
Thumbnail

Kada bi se sutra održali izbori u Banjaluci, odnosno za Skupštinu grada, većina opredijeljenih ispitanika podršku bi dala Savezu nezavisnih socijaldemokrata 33%, za Srpsku demokratsku stranku glasalo bi 21%, PDP 15%, NPD bi dobio 13% glasova, dok bi ostatak kolača dijelili DNS, Ujedinjena Srpska i druge partije.

To su rezulati istraživanja IPSOS-a, Agencije za istraživanja tržišta i javnog mnjenja.

Ukoliko bi politička scena bila strogo polarizovana na opoziciju i aktuelnu vlast 55% ispitanika glasalo bi za udruženu opoziciju, dok bi 45% podršku dalo sadašnjoj aktuelnoj vlasti. Iz toga proizilazi, navode u Ipsosu, da bi zajednički kandidat opozicije bio itekako poželjan izbor.

Rezulati Ipsosa prikupljeni su u periodu od 1 do 12.juna ove godine, na uzorku od 1024 punoljetnih ispitanika koji žive na teritoriji Banjaluke.

Svakako, najzanimljivi su rezulati ankete na pitanje - ko bi bio najbolji gradonačelnik. Igor Radojičić, kandidat SNSd-a ima najveći broj glasova, 32%, drugoplasirani je Dragan Čavić sa 21%, aktuelni gradonačelnik Slobodan Gavranović dobio je 6%, a nekadašnjem gradonačelniku Dragoljubu Davidoviću, Nenadu Stevandiću i Branislavu Borenoviću ispitanici bi dali po 2 % svojih glasova.

Anketa ko je najbolji kandidat za gradonačelnika traje i na ATV portalu. Za sada je Dragan Čavić u blagoj prednosti i u posljednja dva dana uspijevao je da u nekoliko navrata zauzme i održi prvo mjesto.

Posjetioci mogu da glasaju za svog favorita do sutra u podne, a ko je pobijedio saznaćete u Centralnim vijestima i na portalu www.atvbl.com.