Istrage gospođice Fisher

08:30, 01.01.2018.
Thumbnail

Četvrtak, 01.03.2018., 21:00

Sezona 3 Epizoda 8

Večeras emitujemo posljednju epizodu serije! U posljednjoj epizodi pogledajte:

Čovjek koji je naumio ubiti oca gospođice Fišer bježi iz bolnice iste noći kad je ubijen poznati naučnik. Dok Phryne i Jack vode utrku s vremenom kako bi spasili baruna Fishera, Hugh i Dot završavaju pripreme za njihovo vjenčanje.

Večeras u 21:00 pratite kriminalističku seriju “Istrage gospođice Fisher” koja se temelji se na romanima australijskog pisca Kerry Greenwood. Radnja prati glamuroznu detektivku Phryne Fisher s kraja 1920-ih godina.

Detektivka Phryne Fisher, šeta uličicama i jazz klubovima Melbournea s kraja 1920-ih godina i bori se protiv nepravde pištoljem s drškom od sedefa i svojim oštrim umom. Dok za sobom ostavlja niz obožavatelja, ova moderna junakinja uživa u svakom trenutku svog sretnog života. Elegantna i moderna žena s kraja 1920-ih koja je stekla ukus za najbolje, ali ima i radničke korijene, odmah je osvojila publiku.

U ranijem životu ona je živjela na ulicama Collingwooda, prosila za hranu sa svojom sestrom Janey i izbjegavala tešku ruku pijana oca. Kad je s 12 godina Janey nestala u sumnjivim okolnostima, Phryne je bila slomljena. Nakon što je prvi svjetski rat izbrisao veći dio porodice, siromašni Fisheri našli su se na prostranom imanju u Engleskoj, a roditelji su postali lord i ledi. Phryne, koja nije bila stvorena za privatne škole i poslijepodnevni čaj, a još se i nije pomirila sa sestrinim nestankom, pobjegla je i kao vozačica Hitne pomoći pridružila se ženskoj brigadi francuske vojske. Iako 1928. živi u raskoši, Phryne nikad neće zaboraviti svoje porijeklo. Njena joj prošlost daje osjećaj za društvenu pravdu i podstiče je da uspostavi ravnopravnost u svom domu.

Kreativni tim serije prenio je na televizijski ekran i stvorio zapanjujuće autentičnu rekonstrukciju Melbournea iz 1920-ih. Serija je snimljena u brojnim melburnskim istorijskim kućama i netaknutim ulicama iz tog doba.

“Istrage gospođice Fisher” pratite od večeras u 21:00 na ATV-u.