Istočno Sarajevo: Veliki broj ljudi dočekao šampiona Nemanju Majdova

  • 02.09.2017.22:51

Veliki broj građana Istočnog Sarajeva dočekao je večeras u parku "Gavrilo Princip" novog svjetskog prvaka u džudou Nemanju Majdova.

"Nisam znao da ćete me ovako dočekati, iako sam znao da imam veliku podršku svojih sugrađana. Ostao sam bez teksta", rekao je Majdov.

On je istakao da je prvi svjetski prvak iz Srbije i balkanskih prostora, što mu je bio cilj kada je počeo da trenira džudo.

Majdov je rekao da je pobijedio sedam mečeva, a da je u kategoriji bilo 77 takmičara iz cijelog svijeta.

Novi svjetski šampion je naglasio da mu je san donijeti olimpijsko zlato u Istočno Sarajevo, za koji se nada da će se ostvariti na narednim Olimpijskim igrama.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da je velika stvar za jednu zemlju kada kaže da je "zemlja svjetskih šampiona", te da opština i grad iz kojeg dolazi novi svjetski šampion treba da budu ponosni, a da zasluge pripadaju porodici Majdov, prije svega, majci Biljani.

Ćosić je istakao da opština Istočno Novo Sarajevo pruža podršku sportu ali da je Majdov ovaj put prevazišao sve mogućnosti i dokazao da jedan momak može sam dosta da uradi.

[caption id="attachment_535207" align="aligncenter" width="820"]Источно Сарајево - грађани дочекали Мајдова Источно Сарајево - грађани дочекали Мајдова[/caption]

"Moram da obećam pred svima vama. Danas smo rekli da ćemo napraviti salu za svjetskog šampiona", dodao je Ćosić i čestitao osvajanje zlata svjetskom prvaku u džudou.

Majdov je kao reprezentativac Srbije u džudou postao prvak svijeta u konkurenciji do 90 kilograma na šampionatu u Budimpešti. On je u finalu pobijedio Slovenca Mihaela Zganka i poslije 37 godina donio prvu svjetsku zlatnu medalju za Srbiju.

Majdov je rođen 10. avgusta 1996. godine na Palama u Republici Srpskoj, a nastupa za reprezentaciju Srbije. Džudo je počeo trenirati u decembru 2003. godine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je večeras u Istočnom Sarajevu svjetskog prvaka u džudou Nemanju Majdova kojem je obećao nagradu od 30.000 KM, a njegovom klubu 20.000 KM za postignuti uspjeh.

Zahvaljujući na gostoprimstvu, nagradama i poklonima, koje uključuju i umjetničku sliku i ručni časovnik, Majdov je duhovito rekao predsjedniku Republike Srpske da je izuzetna stvar "kad svijet padne pod noge Srbina".

Prijemu koji je organizovan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu prisustvovali su i Nemanjin otac Ljubiša i brat Stefan.

(Srna)