Istočno Sarajevo: Omladina obezbijedila novi CTG aparat

20:13, 08.01.2017.
Thumbnail

Novi CTG aparat stigao je na ginekologiju u bolnicu Istočno Sarajevo. Ovaj poklon je dar omladine Mitropolije dobrobosanske.

Grupa njih, u saradnji sa mladima iz Istočne Ilidže odlučila je da animira donatore kako bi skupili 6 000 maraka za božićne poklone i uljepšali novogodišnje praznike onima koji se nalaze u kasindolskoj bolnici.

“Osim CTG aparata kupili smo kupili smo toplomjere, čaršafe, sve što je bilo neophodno, napravili smo i neke pakete za sretni izlazak iz porodilišta. Drugi dio akcije je bio usmjeren za porodice slabijeg materijalnog stanja, iz našeg grada“, Nemanja Močević, član Mladih Mitropolije dabrobosanske.

“Mi svojim nekim malim koracima, svojim donacijama i učešćem možemo zaista da postignemo barem nešto, koliko toliko", ističe Jovana Beribaka, predsjednik Omladinskog savjeta Istočna Ilidža

Da su mladi puno postigli priznali su i na ginekološkom Odjeljenju. Porodilje su zahvalne na darovima, a doktori na novom CTG aparatu koji će kažu da osigura porođaj, kako beba, tako i majki.

“CTG aparat je uređaj bez kojeg ni jedno porodilište i naravno Odjeljenje patologije ne može da funkcioniše i on nam je jako bitan u funkcionisanju, i pomaže nam nesebično u radu da bi porod obavili kako treba, a naravno da bi i trudnoću doveli do kraja“, rekao je Siniša Zubić, načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva u bolnici Istočno Sarajevo.

Novi CTG aparat već sutra će biti u upotrebi. Omladinci su pripremili i paketiće za mališane koji se nalaze na pedijatrijskom Odjeljenju. Poručuju da će akciju za opremanje bolnice nastaviti, sa željom da novi aparati osvanu i u novoj bolnici koja je već odavno obećana građanima Istočnog Sarajeva.