Istočno Novo Sarajevo: Načelnik predlaže zaduženje od četiri miliona maraka

19:19, 25.03.2018.
Thumbnail

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva predlaže zaduženje grada od četiri miliona maraka za infrastrukturne projekte. Dio je to planova za izgradnju pozorišta, sportske dvorane, trga i nove saobraćajnice.

"Od tih 10 miliona, preko šest miliona je obezbjedila Vlada RS, 800 hiljada 'Putevi RS', a da bi realizovali sve te projekte potrebno je i učešće opštine. Opština će za to učešće obezbjediti milion i po maraka, putem kreditnih sredstava, a tri miliona se odnosi na reprogram postojećeg kredita", rekao je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo

Dok Ljubiša Ćosić poručuje da je lokalna zajednica koju vodi jedno od najvećih gradilišta u Srpskoj, SDS-ovci su uvjereni da je u pitanju predizborna priča.

"Sumnjamo da se u kreditno zaduženje ulazi uslijed gubitka tekuće likvidnosti i izvlačenja novca koji im je potreban za finansiranje opštih izbora u oktobru 2018.godine", rekao je Saša Obradović, zamjenik predsjednika OO SDS Istočno Novo Sarajevo.

SNSD-ovi koalicioni partneri iz DNS-a još se nisu izjasnili o podršci novom zaduženju. Danas samo kratko poručuju da još nisu odlučili ali uvjeravaju da stižu na sutrašnju sjednicu lokalnog Parlamenta na kome će da se glasa o kreditu.