Istanbul: Otvaranje prvog predstavništva Spoljnotrgovinske komore BiH

08:18, 13.04.2018.
Thumbnail

Spoljnotrgovinska komora BiH otvoriće danas u Istanbulu svoje prvo predstavništvo u inostranstvu s ciljem plasiranja prozvoda iz BiH, ne samo na tursko, već i na nova tržišta.

Predstavništvo će otvoriti predsjednik Spoljnotrgovinske komore Ahmet Egrlić, te minastar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Osim plasmana proizvoda, ovo predstavništvo ima zadatak i da putem direktnih kontakata, kao i organizovanjem sastanaka, prezentacija, okruglih stolova, na najbolji mogući način promoviše potencijale BiH i privuče veći broj investitora iz Turske, saopšteno je iz Komore.

Uz brojne zvaničnike iz BiH i Turske, među kojima su predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić, prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i mnogih drugi, prisustvo su potvrdili i zvaničnici Srbije, među kojima je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Otvaranju će prisustvovati i eminentni privrednici iz Turske koji već posluju ili planiraju da posluju sa kompanijama iz BiH, navodi se u saopštenju.

Slijedom trilateralne saradnje BiH, Srbije i Turske, uslijedila je inicijativa za otvaranje Predstavništva, čemu su podršku dala resorna ministarstva ove tri zemlje.

Otvarenje Predstavništva zakazano je za 11.00 časova.

(Srna)