Inspekcija stiže u Kotor Varoš zbog Gorana Đurića

20:29, 23.10.2017.
Thumbnail

Upravna inspekcija ovih dana stiže u Kotor Varoš zbog DNS-ovog  Gorana Đurića. Inspekciji ga je prijavio zamjenik načelnika, SDS-ov Mladen Trivunović.

Naveo je da je Đurić bez konkursa dobio posao projekt-menadžera i sjeo u kabinet načelnika opštine.

Da je Đurić na to mjesto došao  neregularno, podvlače i u drugim strankama. Odbornik SNSD-a Branko Ponorac, kaže, da je  DNS na prošlogodišnjim izborima podržao PDP, kada se  Zdenko Sakan smjestio u fotelju načelnika. Na ovaj način se, tvrdi, odužuje.

"Načelnik trenutni Kotor Varoša, koji je pobijedio na tim izborima, imao je obavezu po tom dogovoru da primi nekog iz DNS-a. Naravno, tu se radi o Goranu Đuriću. Potrebne kvalifikacije koje taj čovjek treba da ima, on nema. Svi znamo da je SDS podnio prijavu Republičkom inspektoratu, očekujemo inspekciju, da radi svoj posao", kazao je Branko Ponorac, odbornik SNSD-a u Kotor Varošu.

U prijavi je zamjenik načelnika naveo da je prekršen Pravilnik o zapošljavanju, kao i da Đurić nema dovoljno radnog iskustva i obrazovanja. Uz to, kaže, da, Sakan, kao načelnik nema ovlaštenja da imenuje menadžera.

Iako je zamjenik načelnika Opštine Kotor Varoš Mladen Trivunović, ranije podnio prijavu Upravnoj inspekciji protiv nezakonitog zapošljavanja projekt-menadžera, danas poručuje da se sa načelnikom Opštine dogovorio da dalje komentare neće iznositi. Načelnik Opštine, Zdenko Sakan, danas nije ni odgovarao na naše pozive.

Na pozive se nije javljao ni Đurić. Itekako su se odazvali u Ujedinjenoj Srpskoj, koji su od načelnika tražili Đurićevo razrješenje. Tamo dodaju da je imenovanje Đurića, koji inače živi u Laktašima, nije prihvatljivo.

Sa Kotor Varošom ima onoliko veze koliko mu služi politička partija kojoj pripada i preko koje ostvaruje svoje interese. Svakako je i njegovo zaposlenje na izvjesno mjesto projekt-menadžera totalno bespotrebno i samo jedan dodatni trošak koji plaćaju građani", rekao je Slavko Đukić,

iz Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Kotor Varoš.

Zbog tog dodatnog troška od načelnika su i studenti u anonimnim prijavama zahtijevali Đurićevo razrješenje, koji je prije dolaska na tu funkciju dobio otkaz u Centru za kulturu. Sa istim zahtjevima obratili su se iz SNSD-a, SDS-a i Ujedinjene Srpske, a iz Ministarstva odgovaraju da će svi biti obavješteni nakon inspekcijske kontrole.