"Ikea" otvorila prvu robnu kuću u Srbiji VIDEO

10:24, 10.08.2017.
Thumbnail

Švedska kompanija "Ikea" otvorila je danas robnu kuću u Bubanj Potoku kod Beograda površine 35.000 metara kvadratnih metara u koju je investirala 70 miliona evra i zaposlila 416 radnika.Kompanija "Ikea" je izgradila i infrastrukturu oko Robne kuće "`Ikea` - `Beograd istok`" u vrijednosti od gotovo 10 miliona evra.

Ovo je prva robna kuća kompanije "Ikea" na tržištu Srbije i 400. na svijetu, a Srbija je postala 49. zemlja u kojoj švedska kompanija ima poslovne operacije i jedino novo tržište u 2017. godini.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na otvaranju Robne kuće "`Ikea` - `Beograd istok`" u Bubanj Potoku da je Srbija i otvaranjem ovog objekta pokazala da postaje moderna zemlja i da je na dobrom putu.

ikea vucic 5

On je rekao da je "Ikea" pokazatelj da Srbija nije lošija, već naprotiv, bolja od drugih i naveo da je uživao obilazeći novootvorene salone.

"Moramo da se borimo, da budemo uspešniji i konkurentniji od drugih. Ja sam optimista. Naša industrija nameštaja ima mogućnost da se razvija", istakao je Vučić.

"Ikea" je simbol kvalitetnog i jeftinog namještaja i drugih artikala za kuću i najveći je svjetski maloprodajni lanac za tu vrstu proizvoda.

(Srna)