Huligani se branili ćutanjem, Tužilaštvo traži pritvor

21:58, 15.12.2017.
Thumbnail

Huligani koji su došli iz Hrvatske i učestvovali u neredima tokom "vječitog" derbija u Beogradu tokom saslušanja su se branili ćutanjem, javlja "Tanjug". Tužilaštvo zatražilo da im se odredi pritvor.

Svi osumnjičeni su se branili ćutanjem, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić i precizirala da je danas ispitano pet osimnjičenih, dok je šesti još u bolnici.

Pritvor je, međutim, predložen za svih šest osumnjičenih, a o prijedlogu za pritvor u narednim satima odlučiće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Svi se terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i svi su strani državljani, dodala je Sekulićeva.

Tužilaštvo je tražilo da im se pritvor odredi zbog opasnosti od bjekstva, zbog uticaja na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Portal Slobodna Dalmacija piše o tome kako je došlo do incidenta. Navodi se da je jedna grupa na južnoj tribini, sa bijelim trakama oko rukava kao znakom raspoznavanja, počela da baca baklje prema drugim navijačima.

U prvim momentima je djelovalo da su to Zvezdini navijači koji su došli da se sukobe sa "grobarima". Međutim, ubrzo je postalo jasno da je riječ o obračunu frakcija navijača Partizana i borbi za prevlast na tribini.

Hrvatski portal navodi da su u sukobu učestvovali "plaćenici" iz drugih zemalja: Grčke, Bugarske i Hrvatske.

Petorica momaka su krenula iz Splita automobilom na utakmicu. Neki od njih su teško povrijeđeni u obračunu na južnoj tribini.

Ante Firić ima hematom na mozgu i ubodnu ranu na leđima. Damiru Tovaroviću su konstatovani nagnječenje mozga i prelom vilice. Stjepanu Mihoviloviću je slomljen nos, dok je Jakov Podrug prošao sa lakšim povredama. Peta osoba iz "splitske grupe" nije identifikovana.

(RTS)