Heroji Igora Požgaja

08:55, 31.05.2018.
Thumbnail

Projekat "Heroja i fenomena", televizijske emisije koja je promovisala pozitivne ljudske vrijednosti ponovo se vraća na TV ekrane, svakog četvrtka u 21:00 na ATV-u!

Četvrtak, 31.5.

U novom izdanju emisije "Heroji Igora Požgaja" govorimo o porodici Vidović koja se tokom najveće tragedije - gubitka sina izdigla iz ogromne boli i tako tu tragediju pretvorila u život. Odlučili su daruju njegove organe i na taj način su spasili 5 drugih života.

Autor Igor Požgaj u saradnji sa Alternativnom televizijom “oživljava” Heroje i fenomene. Ovaj put poseban izazov ali i draž emisije će biti potraga za Herojima koji su prije deset i više godina pokazali da su pravi prijatelji, komšije i heroji.

Emisija će biti spoj arhivskih snimaka - reportaža, naracije autora u studiju i sa terena, kao i potrage za herojima.

U jednoj od epizoda ćemo tragati za dva dječaka sa Kupresa koja su prije 11 godina krenula u prvi razred osnovne škole. Specifičnost njihove životne, herojske priče je u činjenici da su oni u školu putovali u starom traktoru koji su sami vozili svaki dan pet kilometara u jednom pravcu. Sada su ti dječaci punoljetni mladići. Cilj “potrage” je da vidimo gdje ih je “odveo život” za proteklih 11 godina,  gdje su sada i šta rade.

Među Herojima koje ćemo posjetiti su i Željko Blagojević, ultramaratonac, koji je za 9 dana istrčao 900 kilometara od Banjaluke do Kosovske Mitrovice, monah sa Golije koji je prije deset godina pripitomio vuka, policajcima koji su rizikovali živote u obavljanju dužnosti i mnogim drugima.

 “Heroji Igora Požgaja”, četvrtkom u terminu od 21 čas, samo na ATV-u!