Hasanbašiću određen pritvor, Ćosović sproveden u Tužilaštvo

19:30, 13.03.2018.
Thumbnail

Sudska policija sprovela je danas Mustafu Hasanbašića u Kazneno-popravni zavod Banjaluka. Okružni sud odredio mu je jednomjesečni pritvor. Benjamina Ćosovića osumnjičenog da je nakon napada pomagao Hasambašiću , danas su sproveli u Republičko tužilaštvo.

Benjamin Ćosović sutra bi trebalo da bude ispitan i u Republičkom javnom tužilaštvu. Tada će i tužilac odlučiti o eventualnom prijedlogu za njegov pritvor.

Ćosovića terete i za krivično djelo sprječavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti. Nezvanično, kratko se zadržao na ispitivanju u Upravi za organizovani i teški kriminal. Advokat Mustafe Hasanbasica - Azijada Mujkić nije željela da priča o odbrani klijenta. Poručila je da će nadležni odlučiti o svemu. Gostujući u večernjim vijestima ATV-a , ministar Dragan Lukač rekao je da ovo nije prvi put da policija Republike Srpske hapsi lica sa potjernica federalne policije.

"Činjenica je da svi kriminalci koji naprave neko krivično djelo, kao što znamo, često u Srbiji pa bježe u BiH ili naši iz BiH bježe u Srbiju, ali evo iz Federacije u RS, iz RS u Federaciju. Jednostavo misle da ih tamo niko ne traži" kaže ministar Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da MUP ranije nije imao saznanja da je Hasambašić na teritoriji Srpske. Na potjernici je bio zbog izbjegavanja izdržavanja kazne za ubistvo Italijana Đusepea Side. U BiH je uhapšen 2000. godine, a iz zeničkog zatvora je pobjegao na pauzi izricanja presude na ponovljenom suđenju.