Haradinaj: Pomirenje sa Srbijom samo u zamjenu za priznanje

16:44, 03.06.2018.
Thumbnail

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je rekao da će Kosovo pristati na pomirenje sa Srbijom u zamjenu za priznanje. Prema njegovim riječima, to ne znači da će se zaboraviti počinjeni zločini, prenosi RTK.

„Priznanje... Šta može dati Kosovo za postizanje ovog sporazuma? Pomirenje, jer drugo nemamo šta da damo. Pomirenje nije malo, znači da zaboravimo našu bol, za nestalima, ubijenima, štetu, žrtve seksualnog nasilja, uništenu i opljačkanu ekonomiju, i kada se pomirimo, dajemo mnogo, mnogo više nego što je iko mogao dati. Ne kažemo da treba zaboraviti, da nećemo nikada, ali možemo se pomiriti nekad, za priznanje. Da li je to ova godina? Ne mogu da kažem, ali mi smo tražili pomoć naših prijatelja i kažem vam da kada Kosovo stoji iza Amerike, to radi zarad sopstvenih interesa“, rekao je Haradinaj.

Kako prenosi RTK, nije rekao da li će se desiti ove godine pomirenje i priznanje, ali je rekao da je ova godina, kada Kosovo treba da postane član međunarodne organizacije INTERPOL.

Haradinaj je zatražio od prijateljskih država da pomognu Kosovu da postane član Interpola. On je govorio i o članstvu Kosova u UN, pitanju koje prema njegovim riječima, treba brzo da se zatvori.

(Danas)