Gradonačelnik Brčkog objasnio razlog smjene svoga savjetnika

21:01, 18.10.2017.
Thumbnail

Savjetnika Ismeta Dedeića, inače predsjednika SBB-a u Brčkom, smijenio sam jer je opstruisao rad i gradnačelnika i vlade, otkrio je danas gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

Milić kaže da je o tome skretao pažnju svima u vlasti distrikta, pa i bošnjačkim predstavnicima, ali uzalud.

„Umjesto da rješavaju taj problem, na šta su se obavezali u usmenim razgovorima , gospodin savjetnik je vrlo intenzivno počeo da radi na okupljanju neke nove skupštinske većine koja bi trebala da smijeni gradonačelnika koga on savjetuje“, rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta.

Naljutio se gradonačelnik pa ni sjednicu Vlade nije želio da održi, jer joj se nisu odazvali bošnjački članovi. A oni su još juče najavili da će je bojkotovati. Zamjerili su gradonačelniku  što je smijenio Dedeića bez objašnjena i konsultacija sa njima. Ali, i što su, tvrde,  preglasani na poslednjoj sjednici vlade

„Bošnjaci, članovi vlade, neće učestvovati na sjednicama Vlade dok ne dobijemo garancije da gradonačelnik  nikada više nikoga neće preglasavati. Bilo Bošnjaci Srbe, bilo Srbi Bošnjake“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

„Evidentno da su imali nekakav cilj i želju da od svega naprave politički, pa evo i nacionalni problem, ali ja ga u ovom trenutku , zaista, ne vidim kao takvog  i potrudiću se da nikada nacionalnih problema ne bude unutar same Vlade“, odgovara Milić.

Bošnjaci su se žalili i supervizoru. Odmah su mu poslali pismo i tražili pomoć.  Odgovor još nije stigao.