"Građanska patrola" uskoro nadgleda Banjaluku

21:30, 16.01.2018.
Thumbnail

Građani Banjaluke će od marta patrolirati. Sve komunalne probleme, od oborenog drveta, prevrnutog kontejnera do nepropisnog parkiranja moći će, besplatno, da prijave elektronskim putem uz pomoć aplikacije ''Građanska patrola'' koju je gradu donirala domaća firma Di Vi Si solušns. Banjalučani kažu: “Ideja je odlična!”.

Tvorci aplikacije poručuju da im je cilj bio bolja komunikacija građana i gradskih službi.

“Biće na Play store-u i App Store-u mogućnost da građani preuzmu, potpuno besplatno, aplikaciju i da se s njom služe i na taj način imaju efikasniju, bržu i kvalitetniju komunikaciju sa Gradskim službama”, rekao je Bojan Vuković, direktor kompanije DVC solutions.

Aplikacija se sviđa i gradonačelniku. Dosad su mu se, kaže, Banjalučani žalili na društvenim mrežama a sada će moći da komuniciraju i sa stručnim službama.

????????????????????????????????????

“U osnovi, ono što su građani do sada radili telefonom kada nazovu da prijave neki problem ili pisali, pa takođe prijavljivali određeni komunalni problem, sada će to biti dostupno na način na koji dozvoljavaju moderne tehnologije, znači putem mobilnih telefona, odnosno, elektronskim putem”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Aplikacija se koristi i u nekoliko zemalja svijeta, a u BiH će po prvi put biti instalirana baš u Banjaluci. Koštala je oko 60 hiljada evra.