Građani širom Srbije odaju počast Ivanoviću

21:55, 16.01.2018.
Thumbnail

Građani glavnog grada Srbije večeras se okupljaju ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, gdje prisluživanjem svijeća odaju poštu lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću, koji je jutros ubijen u Kosovskoj Mitrovici.

Počast ubijenom Ivanoviću odaju i graćani Novog Sada okupljanjem u Uspenskoj crkvi, kao i građani Kragujevca, Niša, Leskovca, prenose beogradski mediji.

Od Olivera Ivanovića, čije je tijelo nakon obdukcije doneseno u prostorije Građanske inicijative, opraštaju se građani Kosovske Mitrovice.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima Olivera Ivanovića, nakon obdukcije, prevezen je u sjedište Građanske inicijative u Kosovskoj Mitrovici, odakle će sutra biti otpremljen u Beograd, gdje će biti obavljena sahrana na Novom groblju.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega jutros pucano u Kosovskoj Mitrovici.

Nalazi obdukcije su pokazali da je Ivanović pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka".

Direktor Kosovske policijske službe Špend Mađuni saopštio je večeras da kosovska policija ima informaciju o vlasniku automobila kojim je pobjeglo lice koje je jutros izvršilo atentat na Ivanovića.

Tahiri: Za istragu nadležne kosovske institucije

Ministar pravde samoproglašenog Kosova Abelard Tahiri izjavio je da su za istragu ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića nadležne samo kosovske institucije.

On kaže da Priština i Euleks do sada nisu primili zahtjev Beograda da bude uključen u istragu ubistva, dodajući da "tome nema ni mjesta".

Tahiri je rekao za list "Ekspres" da je svaka informacija građana koja može da pomogne u rješavanju ubistva Ivanovića dobrodošla, ali ne i učešće Beograda u istrazi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost dogovoreno da bude upućeno pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtjevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi ubistva Ivanovića.

(Srna)