Govedarica: Pitanje migranata zajedno rješavati, NDP-u jedna od najvažnijih funkcija

14:00, 13.05.2018.
Thumbnail

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ocijenio je da se pitanje migranata mora rješavati zajednički i da se tiče i Savjeta ministara BiH i entitetskih vlada.

Govedarica je rekao da će ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić od sutra krenuti sa određenim aktivnostima, te da vjeruje da će biti pronađeno rješenje.

"Iz domena Republike Srpske moramo sa posebnom pažnjom da vidimo kako taj problem rješavati, kako ga preduprijediti i kako doći do rješenja. Smatram da je to pitanje i za Vladu Srpske, ali i za Savjet ministara BiH, posebno u segmentu koji je definisan sa srpskom kategorijom", rekao je Govedarica novinarima u Banjaluci.

On kaže da problem migranata "nije u najznačajnijoj mjeri zatekao BiH", kao i da nije mjerodavan da ocjenjuje dosadašnji rad institucija BiH u tom smislu.

Govedarica je ponovio da vjeruje da će entitetske vlade doći do prijedloga i rješenja koja će napraviti svojevrsnu potrebnu stabilnost.

Vlada Republike Srpske danas će na sjednici u Banjaluci razmatrati aktuelno pitanje dolaska migranata.

Za NDP jedna od dvije važne funkcije u Srpskoj

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da će NDP, kao koalicioni partner u okviru Saveza za promjene, dobiti jednu od dvije najvažnije funkcije u Republici Srpskoj, ukoliko Savez pobijedi na izborima.

"Gospodin /Mladen/ Ivanić je jedan kandidat, ja sam drugi kandidat. Naš koalicioni partner NDP je veoma ozbiljna politička organizacija koja na čelu ima čovjeka na kojeg ne treba trošiti rečenice kada je riječ o kvalitetu i ozbiljnosti posla koji je obavljao i trenutno obavlja", rekao je Govedarica novinarima u Banjaluci.

On je uvjeren da u NDP-u ima još ozbiljnih kadrova, ali je dodao da iz ugla SDS-a pozicije nisu toliko bitne, jer u Vladi Srpske želi, osim političara, da vidi i ljude koji nisu iz politike, ali su stručni, pošteni i iskreni rodoljubi.

Govedarica je naveo da je napravljen sporazum koji će ratifikovati sve političke partije iz Saveza za promjene.

On je, nakon Sabora Mladih SDS-a, poručio da Republika Srpska nije stvorena da bi je ljudi napuštali, već da bi u njoj živjeli, obrazovali se i stvarali porodice.

"Hoćemo da živimo u stabilnoj Republici Srpskoj, da stvaramo porodice, radimo i privređujemo za Srpsku", rekao je Govedarica i ocijenio da su u tom smislu predstojeći izbori veoma važni.

Zamjenik predsjednika Mladih SDS Nikola Zlojutro rekao je da su danas usvojili Akcioni plan rada koji se bavi svim segmentima i problemima mladih od nezaposlenosti i odlaska u inostranstvo.

"Naša je poruka - Svi smo mi Srpska, ostajmo ovdje", rekao je Zlojutro.

Saboru je prisustvovalo 280 delegata iz svih dijelova Republike Srpske.

(Srna)