Govedarica iznio optužbe na račun MUP-a RS

20:23, 12.05.2018.
Thumbnail

SDS, na čelu sa Vukotom Govedaricom, je glavni mehanizam za pokušaj kriminalizacije MUP-a RS i to pokušavaju već dugo vremena da urade - poručuje to ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske reagujući na sinoćnju izjavu lidera SDS-a da u vrhu MUP-a djeluje zemunski klan.

Uz tu konstataciju, Govedarica je poručio i da građani gube povjerenje u institucije Srpske, posebno u MUP. Cilj takve priče je, smatra Dragan Lukač, da se oduzmu nadležnosti Republici Srpskoj po pitanju bezbjednosti Srpske i njenih građana.

"To se vidi i iz izjave Nermina Nikšića koja je očigledno uvezana sa pokušajima SzP da se krminalizuje MUP i na taj način da se proglasi nenarodnom policijom da bi na neki način ta policija bila ukinuta ili da bi se ponovo pokrenula reforma policije, da bi došlo do njenog ukidanja i preuzimanja od nekog MUP-a BiH koji bi trebalo da se napravi i da se brine o bezbjednosti u RS. Očito, sva nastojanja naročito Govedarice da na ovaj način kriminalizuje MUP i priča o zemunskom klanu što su notorne laži i neistine samo sa ciljem pokretanja neke nove reforme policije upravo u ovom cilju", kaže Lukač.

Na Lukačev odgovor, stigao je SDS-ov, u vidu saopštenja. Od ministra traže da odgovori na pitanja u vezi slučaja Dragičević i poručuju da je priča o reformi policije bez osnova.

vukota-govedarica

"Srpska demokratska stranka još jednom poziva Lukača da odgovori na pitanja koja mu iz dana u dan postavljaju građani Republike Srpske i porodica Davida Dragičevića. Nikakve tužbe i optuživanja ne mogu zamijeniti odgovore", navode iz SDS-a.

Lukač odgovara da je na ta pitanja Govedarici odgovorio dva puta na posebnoj sjednici Parlamenta. Ističe i da je na skupštini konstatovao da je Govedarica pobjegao sa lica mjesta nakon što je napravio udes skupštinskim vozilom pa ga danas pita zašto je to uradio?