Gosti ocijenili: "Kustendorf" - uspješan i jedinstven festival

21:33, 21.01.2018.
Thumbnail

Gosti Međunarodnog filmskog festivala "Kustendorf", među kojima je najveći broj studenata filmskih škola iz cijelog svijeta, ocijenili su festival uspješnim i jedinstvenim.

Student režije Nikola Vučinić iz Crne Gore rekao je da je ovo najbolji festival na kojem je bio, jer su na jednom mjestu prikazana izuzetna filmska ostvarenja.

On je objasnio da je koncept festivala takav da se mladim autorima dala šansa da se povežu sa umjetnicima koji su se ostvarili u kinematografiji.

"Festival okuplja ljude koji vole film i muziku i to je ono što ga čini jedinstvenim", istakao je Vučinić, koji se na festivalu predstavio filmom "Lumpen".

kunst4

Student glume u Beogradu Ivana Živković rekla je da ovaj festival zaslužuje da bude u rangu svjetskih festivala.

"Ovo je festival edukativnog tipa, a najveći utisak ostavlja mesto gde se ovo održava. Filmovi koji su prikazani veoma su dobri", dodala je Živkovićeva.

Student glume iz Beograda Đurđica Đurović rekla je da su studentski filmovi ostavili najveći utisak.

"Kustendorf" je ugostio proslavljene autore, glumce i muzičare, kao i brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz cijelog svijeta i druge eminentne goste iz svijeta filma.

Dosadašnji gosti bili su Lav Dijaz, Paolo Sorentino, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odijar, Džim Džarmuš, Odri Totu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Berenis Bežo i mnogi drugi.

(Srna)