Gosti na vjenčanju biće tretirani kao potencijalni teroristi

18:49, 11.04.2018.
Thumbnail

Kada se više od 100.000 ljudi okupilo na svadbi princa Harija i Megan Markl, britanska policija će svakoga tretirati kao potencijalnog teroristu, šaljivdžiju ili osobu koja kraljevsku porodicu doživljava opsesivno.

Među mjerama koje će biti preduzete jesu barijere za zaustavljanje napada automobilom, naoružane patrole i bezbjednost kakva se sprovodi na aerodromima, prenio je Rojters.

"To je pravi izazov", izjavio je Bob Brodherst, bivši policajac, koji je bio zadužen za bezbjednost na svadbi Harijevog starijeg brata Vilijama i Kejt.

"Nemoguće je pretresti na desetine hiljada ljudi, koji žele da budu na ulicama, bilo ko može da bude potencijalni terorista", rekao je on.

Hari i Megan će se vjenčati 19. maja u zamku Vindzor, oko 30 kilometara zapadno od Londona, navela je britanska novinska agencija.

U narednim nedeljama i mjesecima lokalni privrednici i posjetioci mogu da očekuju povećano policijsko prisustvo, naoružane i nenaoružane policajce, policijske pse....

Posjetioci koji će na taj dan doći automobilom mogu očekivati nasumične provjere, a bilo koji predmet koji bi mogao da predstavlja rizik biće oduzet.

(B92)