Google "kupio" HTC za 1.1 milijardu dolara

15:09, 21.09.2017.
Thumbnail

Kompanija Google sklopila je s HTC-om partnerstvo prema kojem će za 1.1 milijardu dolara imati na raspolaganju dio radne snage te tajvanske kompanije.

Osim dijela zaposlenih, Google će od sada kroz neekskluzivni ugovor o licenciranju imati na raspolaganju i HTC-ovu intelektualnu svojinu za razvoj Pixel pametnih telefona, u vidu korišćenja patenata za proizvodnju i dizajna budućih Pixel pametnih telefona.

Dio HTC-ovog tima, koji je već radio na izradi Pixel smartfona, nastaviće da proizvodi Pixel uređaje sa Googleovim timom.

"HTC je dugogodišnji partner kompanije i stvorio je neke od najljepših premijum uređaja na tržištu. Uzbuđeni smo i jedva čekamo da se članovi HTC tima pridruže Google-u kako bi doprinijeli kreiranju inovacija za budući razvoj proizvoda u potrošačkom hardveru. Biće zanimljivo vidjeti šta će sve proizvesti zajednički tim", rekao je Rik Osterloh, predsjednik Googleovog odjeljenja za hardver.

Period transakcije, koja je trenutno predmet regulatornih procedura, trebalo bi da bude završen početkom 2018. godine.

HTC je saopštio da će nastaviti rad na svojim sopstvenim proizvodima, uključujući flegšip uređaje.

HTC će takođe nastaviti rad na razvoju VIVE ekosistema virtuelne stvarnosti, paralelno investirajući u druge tehnologije nove generacije, uključujući Internet of things, virtuelnu stvarnost i vještačku inteligenciju.

(b92)