Gluhaković: Ne bježim od odgovornosti, svako da pogleda u svoje dvorište

14:31, 18.07.2017.
Thumbnail

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da ne bježi od odgovornosti za sve ono gdje ima elemenata u vezi sa situacijom u "Robnim rezervama" Republike Srpske, ali da prije toga "svako treba da pogleda u svoje dvorište".

"Pozivam sve one koji imaju ovlaštenja da procesuiraju, počevši od mene. Ne želim da me neko proziva da li ja imam moralnu odgovornost u 64. godini - imam. Mene je izabrala Vlada Republike Srpske i skupštinska većina na prijedlog tadašnjeg mandatara", rekao je Gluhaković u parlamentu Republike Srpske u završnoj riječi o Prijedlogu zakona o interventnim nabavkama.

Gluhaković je rekao da ovim prijedlogom zakona više nema javnih nabavki, skladištenja roba i kupovanja proizvoda od nekih povlaštenih distributera i proizvođača.

"U budžetu se moraju obezbijediti sredstva za ove namjene, dok se planovi rade do 30.novembra za narednu godinu", pojasnio je Gluhaković.

On je rekao da stupanjem na snagu ovog zakona prestaje da važi Zakon o robnim rezervama Republike Srpske.

Gluhaković je najavio da resorno Ministarstvo priprema obimnu informaciju o stanju u "Robnim rezervama" Republike Srpske u periodu od 2006. do 2016. godine.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas po hitnom postupku Prijedlog zakona o interventnim nabavkama kojim će se obezbijediti kontinuitet snabdijevanja tržišta i stanovništva Srpske osnovnim poljoprivrednim i industrijsko-prehrambenim proizvodima neophodnim za ishranu stanovništva u uslovima ozbiljnih poremećaja na tržištu.

(Srna)