Gašanović u pismu Dodiku negira da prodaje zemlju Arapima

20:20, 23.10.2017.
Thumbnail

SDS-ov načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović  pisao je predsjedniku RS.

U pismu negira optužbe da opštinsku zemlju prodaje Arapima, kao i to da je poklon Vladin prodao stranačkom kolegi.

U pismu koje je poslao u Palatu predsjednika negirao je i to da je skupština donijela odluku o izmještanju izvorišta, zbog koje je SNSD, kako kaže, počeo da sakuplja potpise protiv njega. Iako SNSD-ovci to demantuju, Gašanović  najavljuje tužbu, a Milorada Dodika poziva u zvaničnu posjetu opštini.

“ U pismu sam mu napisao mnogo toga, i istinu o stanju u opštini Istočni Stari Grad. Predložio sam  da dođe i obiđe opštinu i projekte koje smo započeli, da vidi i da bude dočekan kao predsjednik Republike“, rekao je Gašanović.

Pored pisma, Gašanović je Dodiku poslao i svojih 500 potpisa podrške, iako i sam priznaje da na opštini ima 1 300 stanovnika. To su jedva dočekali u opštinskom odboru SNSD-a, optužujući ga da je zbog fiktivnih prijava i dobio izbore.

“ Većina ljudi koji su potpisali ne žive na prostoru opštine Istočni Stari Grad, imaju samo prebivalište i učestvuju u izbornom inženjeringu SDS-a na prostoru ove lokalne zajednice”, kazala je Dubravka Dragaš, predsjednik OO SNSD-a u Istočnom Starom Gradu.

SNSD-ovi odbornici pitaju načelnika zbog čega zove predsjednika Srpske u posjetu, kada je, kako kažu, lično nosio novac u Beograd kako bi  kompromitovao predsjednika.

U cijelu priču upetljala se opštinska, i regionalna boračka organizacija. Podršku daju načelniku Gašanoviću, a za status izrazito nerazvijene opštine krive Vladu RS. Lokalni SNSD-ovci kažu da ih takve opaske predstavnika opštinske boračke organizacije ne iznenađuju, jer je predsjednik u službi SDS-ove politike.