Banjaluka

Cvijanovićeva, Radojičić i Davidovićeva dobili plaketu za doprinos biciklistickoj trci

16:40, 21.04.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić i ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović dobili su plaketu za doprinos biciklističkoj trci Beograd - Banjaluka.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se Srpska zahvaljujući Međunarodnoj biciklističkoj trci "Beograd-Banjaluka", koja je danas završena, smjestila na svjetsku mapu i da je pokazala da može da organizuje sjajne sportske događaje.

Cvijanovićeva je po završetku trke čestitala svima koji su doprinijeli da sportski spektakl kao što je ova trka bude uspješan i da se Beograd i Banjaluka povežu, te zahvalila opštinama učesnicama. 

Ona je rekla novinarima da je na ovom događaju učestvovalo 176 takmičara iz 30 zemalja, te je izrazila zadovoljstvo što je kao predsjednik Srpske mogla da bude generalni pokrovitelj ove manifestacije. 

Cvijanovićeva je naglasila da je posebno važno da je od početka do kraja sve uspješno sprovedeno. 

"Nadam se da ćemo u budućnosti imati mogućnosti da stalno unapređujemo ovu, ali i sve sportske i druge manifestacije koje dovode ljude iz različitih dijelova svijeta u Banjaluku i Republiku Srpsku. Broj učesnika ove trke o tome najbolje govori", rekla je Cvijanovićeva.

"Banjaluka prelijepo izgleda kada se proslavlja Dan grada. Pomagaćemo i dalje ovu trku i biciklizam i očekujemo svjetsko prvenstvo koje će biti u Banjaluci", poručio je Igor Radojičić.