Gajić ostvarila cilj- Ligu šampiona

21:00, 26.12.2017.
Thumbnail

Želja za trofejima i evropskom scenom, ponukali su odbojkašicu Anu Gajić prije nešto više od godinu dana, da dres matičnog "Gacka" zamijeni onim brčanskog "Jedinstva".

I kaže, nije pogriješila. Nije pogriješilo ni Jedinstvo, kada je odlučilo da najboljeg srednjeg blokera u BiH, dovede u svoje redove. Ambicije su se poklopile, a Ana je umnogome doprinijela odbrani duple krune.

S početkom nove sezone, ostvarila je još jedan profesionalni cilj. Zaigrala je u Ligi šampiona. Ekipa "Maribora" je bila nepremostiva prepreka, ali je Ana zadovoljna što je osjetila dašak elitnog evropskog takmičenja.

"Mogu da kažem da sam zadovoljna. Svojom igrom i igrom cijele ekipe. U Ligi šampiona, nismo imali sreće. Izgubili smo od ekipe "Maribora". Mi smo dosta izmijenili ekipu, i u tom trenutku nismo imali svoju igru, koju sada imamo", kaže Ana Gajić, odbojkašica "Bimal-Jedinstva".

Ekipa "Jedinstva", evropsku sezonu je nastavila u CEV kupu. Sada, kaže, Ana kuju planove, kako da se 10.januara u Brčkom revaniširaju italijanskom "Busto Arsiciju" za poraz u prvoj utakmici 1/16 finala ovog takmičenja.

"Ovaj put smo imali dosta jačeg protivnika. Izgubili smo od ekipe Busto Arsicija,ali smo pružili jak otpor. Radi se o veoma dobroj ekipi, ali ćemo da se potrudimo da im na našem terenu pružimo dobar otpor, ako ne i bolji. Idemo pozitivno, maksimalno pozitivno da pružimo što bolju partiju. Nikad se ne zna, lopta je okrugla", navodi Ana Gajić, odbojkašica "Bimal-Jedinstva".

Za loptu je Ana vezana, kako voli da kaže, od malih nogu. Odlučila se za odbojku, jer je to prema njenim riječima sport lišen grubosti, pa je idealan za djevojčice. Ipak, ne krije da je za vrhunski rezultat u odbojci, kao i u svakom sportu potrebno puno rada i odricanja. A, kada to kaže najbolji sportista Republike Srpske u 2017.godini, onda taj savjet ima posebnu težinu.