Fondu PIO pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju

11:29, 21.05.2018.
Thumbnail

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske dobio je od Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske za prošlu godinu pozitivna mišljenja o finansijskim izvještajima i usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima sa značajnim zakonskim i drugim propisima.

Glavna služba za reviziju javnog sektora vršila je finansijsku reviziju Fonda PIO Srpske od januara do maja, saopšteno je iz Fonda.

Fond PIO Srpske, kao jedna od najvećih institucija Republike Srpske sa izuzetno složenim sistemom poslovanja poslovnica u 54 opštine, šest filijala i centralne službe, po drugi put zaredom /za 2016. i 2017. godinu/ dobija pozitivno mišljenje o svom finansijskom i poslovanju usklađenom sa zakonskim propisima.

Pozitivni izvještaji Glavne služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske potvrda su sistemskog i timskog rada u skladu sa zakonskom regulativom i međunarodnim računovodstvenim standardima u Fondu PIO Srpske.

Istovremeno, navode u Fondu, to je i obaveza za sve zaposlene da nastave sa stalnim poboljšanjem kvaliteta rada i unapređenja poslovanja, primjenjujući savremene metode i tehnologije.

"Brz, operativan, pravovremen i kvalitetan servis za više od 300.000 osiguranika i 260.000 korisnika prava, cilj je svih zaposlenih u Fondu PIO Srpske", navodi se u saopštenju.

Pozitivnim mišljenjima revizije, te egzaktnim mjerenjima zadovoljstva uslugama Fonda među osiguranicima i korisnicima prava, potvrdilo se, ističu u Fondu, da je Fond PIO jedna od najefikasnijih institucija Republike Srpske, što ga svrstava u red modernog servisa građana u javnoj upravi.

(Srna)