FK Krupa gostuje u Zenici: Vjerujemo u dobar rezultat

20:26, 23.09.2016.
Thumbnail

Fudbaleri Krupe gostovaće ekipi Čelika. Trener Slobodan Starčević kaže da protivnik ima dobre pojedince i da ih ne smije zavarati mjesto na tabeli.

Promjena na klupi zeničkog tima takođe može biti dodatni motiv. Uprkos neigranju nekoliko igrača vjeruje u povoljan ishod meča.

"Imamo nekih problema u odbrani, ali mislim da ćemo naći dovoljno energije i kvaliteta da odigramo jednu dobru utakmicu i da se sretni vratimo nakon utakmice", optimističan je Slobodan Starčević, trener FK Krupa.

"Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica u Zenici, neće nas zavarati njihovo trenutno stanje na tabeli. Imaju sjajne pojedince, ali mi imamo kvalitet i to ćemo se truditi da pokažemo sutra i vratimo se kući sa povoljnim rezultatom", kazao je Milorad Nikolić, FK Krupa.

Što se tiče eliminacije u šesnaestini finala kupa BiH, Starčević kaže da nije nezadovoljan igrom, s obzirom da je odmarao neke od najboljih igrača, ali da može biti nezadovoljan rezultatom. Ipak, kaže da je sve bilo u cilju poštede igrača kako bi što spremniji dočekali premijerligaški meč.

"Procijenili smo da bi za njih previše bilo da odigraju protiv Zrinjskog, Travnika i Čelika tako da smo njih odmarali. Neki drugi igrači su preuzeli njihovu ulogu, i ne možemo reći da su oni loše odigrali. Ispred sebe smo imali organizovanu i disciplinovanu ekipu Travnika, orijentisanu na kontre, koja je pobijedila 3:1", dodao je Starčević.

U ostalim utakmicama desetog kola sastaju se:

Subota:

Vitez - Olimpik
Sloboda - Radnik
Zrinjski - Mladost DK

Nedjelja:

Široki Brijeg - Sarajevo
Željezničar - Metalege