Festival knjiiževnosti "Imperativ": Druženje sa piscima u Banskom dvoru

13:14, 03.06.2018.
Thumbnail

Čitanje lektire u podne sa književnikom Ismetom Bekrićem, panel diskusija na temu "Položaj pisaca u regionu", pjesničko veče Ivane Bodrožić i Berislava Blagojevića, promocije romana pisaca iz Crne Gore, Stefana Boškovića i Ognjena Spahića i druženje sa Blogdanom obilježili su četvrti dan Festivala književnosti "Imperativ".

U Banskom dvoru Kulturnom centru svuda se osjeti miris knjige, dubokih misli, snažne poezije i dobre muzike. Svaka prostorija ove kulturne institucije priča svoju književnu priču.

U koncertnoj dvorani čitaoci su kupovali djela kojima će obogatiti kućnu biblioteku ili obradovati nekoga vrijednim poklonom.

Pisci Bekim Sejranović, Marko Tomaš, Ahmed Burić, Tanja Stupar Trifunović i Ognjen Spahić govorili su o tome kako žive od svog rada u okviru panel diskusije "Položaj pisaca u regionu".

U isto vrijeme mališani su čitali lektiru sa književnikom Ismetom Bekrićem, a popodne su nastavili sa pisanjem bajke na kreativnoj radionici pisanja sa književnicom Tanjom Stupar Trifunović. U prostoru "Art terase" publika je uživala u stihovima Ivane Bodrožić i Berislava Blagojevića.

A nakon toga čitaoci su razgovarli sa piscima iz Crne Gore Stefanom Boškovićem i Ognjenom Spahićem. Veče je završeno ritmu Blogdanovih misli.

Posljedni dan festivala počeo je "Lektirom u podne" i druženjem sa piscem Predragom Bjeloševićem.

Poetsko veče danas će u 17.30 održati banjalučki pjesnik Saša Gašić, a u Crvenom salonu biće održan razgovor sa piscem iz Hrvatske Damirom Pilićem. Prvi festival književnosti biće zatvoren druženjem sa Goranom Stojičićem.

Festival se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, u partnerstvu sa Banskim dvorom Kulturnim centrom i u organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

(Nezavisne novine)