Evo kako živi vlasnik Fejsbuka i najbogatiji mladi milijarder FOTO

13:37, 17.12.2017.
Thumbnail

Mark Zakerberg (33) vodi društvenu mrežu čija je tržišna vrijednost 505,63 milijarde dolara, a Fejsbuk se nedavno, treću godinu zaredom, našao na prvom mjestu najpoželjnijih poslova u svijetu, piše "Biznis insajder".

Osim što rukovodi tehnološkim gigantom, Zakerberg, koji je izvršni direktor kompanije, nalazi vremena i za rekreaciju, putovanja i porodicu.

On se održava produktivnim i uravnoteženim tako što eliminiše nevažne izbore iz života i postavlja ambiciozne ciljeve.

Evo kako izgleda prosječan dan u životu izvršnog direktora Fejsbuka:

zakerberg

Nakon buđenja u osam sati ujutro, Zakerberg odmah provjerava Fejsbuk, Fejsbuk Mesindžer i Votsap na svom telefonu.

zakerberg 1

Potom je vrijeme za vježbe – Zakerberg obično trči tri puta nedjeljno.

Ponekad vodi sa sobom svog psa Bista, komondora. Zakerberg kaže da je trčanje sa ljubimcem urnebesno jer njegov pas izgleda kao trčeća krpa za čišćenje.

zakerberg 2

Nakon džogiranja, vrijeme je za doručak, a Zakerberg nije izbirljiv. Obično uzme šta mu se jede tog trenutka. Ne voli da gubi vrijeme na male odluke.

Zato i nosi maltene istu odjeću svakog dana. Njegova radna uniforma sastoji se od farmerki, patika i sive majice kratkih rukava. Kad su ga prije tri godine pitali za njegovu garderobu, Zakerberg je odgovorio: "Želim da raščistim svoj život do te mjere da donosim što je moguće manje odluka o bilo čemu drugom osim kako najbolje služiti svojoj zajednici".

zakerberg 3

Njegova kuća u Palu Altu sadrži robotskog pomoćnika, vještačku inteligenciju napravljenu po njegovim željama.

Zakerberg radi 50-60 sati nedeljno, ali Fejsbuk mu je u glavi non-stop.

- Većinu vremena provodim misleći o tome kako da povežem svijet i služim zajednici bolje, ali dosta tog vremena ne provodim u kancelariji ili na sastancima s ljudima, ili radeći ono što bi neko nazvao pravim poslom – naveo je on.

Zakerberg ima tim od 12 radnika koji mu pomažu da eliminiše neprikladne komentare i objavljuju postove na njegovom nalogu na Fejsbuku.

zakerberg 4

Kad ne radi, provodi vrijeme šireći svoj um. Uči mandarinski kineski. Čita što je moguće više knjiga, nakon što je 2015. odlučio da pročita novu knjigu svake dvije nedelje.

Njegov dnevni raspored varira u zavisnosti od čestih putovanja.

Susreo se sa mnogim svjetskim vođama, poput bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame ili pape Franje, lični je prijatelj glumca Vina Dizela.

zakerberg 5

Prošle godine nekoliko puta je obišao SAD, usljed čega su se pojavile spekulacije da je Zakerberg zainteresovan za političku karijeru.

Slobodno vrijeme Zakerberg voli da provodi sa porodicom - ženom Prisilom Čan i ćerkicama. Kad mu se rodila prva ćerka u decembru 2015. uzeo je dvomjesečno roditeljsko odsustvo. Drugu ćerku, Ogast, dobio je u avgustu 2017.

zakerberg 6

Svake noći prije nego što ode u krevet Zakerberg ušuška Maks uz tradicionalnu jevrejsku molitvu "Mi šebajrah".

(Blic.rs)