Emotivan oproštaj ćerke Ljubiše Samardžića od oca

21:17, 14.09.2017.
Thumbnail

Ispraćaj za kremaciju glumca Ljubiše Samardžića (1936-2017) održan je danas na Novom groblju. Nekoliko stotina ljudi došlo je da se oprosti od popularnog Smokija.

Formiran je dugačak red za ulaz u kapelu gdje su prijatelji, rodbina i poštovaoci legendarnog glumca prilazili da porodici izraze saučešće.

Opelo je služio starješina Saborne crkve Petar Lukić.

U kapeli su saučešće primali najbliži članovi Ljubišine porodice: supruga Mirjana, ćerka Jovana, unučad, Ljubišin brat... Poslije opala govor je održala ćerka Jovana.

- Posjedovao si energiju koju nije mogao svako da prati...bol si prevazilazio radom, pretvarajući je u ljubav. Tako ćemo i mi sada tata... - rekla je kroz suze ćerka.

Potom je unuka Marta pročitala pjesmu Kiplinga "Ako", a jedan od najpotresnijih trenutaka bio je kada je pušten audio snimak Ljubiše kako pjeva "A sad adio" koju je izvodio kao Šurda u seriji "Vruć vjetar". Porodici, a i svima u kapeli, pošle su suze na oči u tom trenutku. Jecaji u kapeli govorili su koliko će nam svima nedostajati onaj Šurda.

Od Ljubiše Samardžića su se na Novom groblju oprostili i Dragan Petrović Pele,

Na vijencu je pisalo "Velikanu srpskog glumišta".

Nakon završenog opela i ispraćaja za kremaciju u 14 časova u Jugoslovenskoj kinoteci počela je komemoracija povodom smrti glumca.

(Blic.rs)