Eminem se vratio sa "govorom za kampanju" VIDEO

11:56, 21.10.2016.
Thumbnail

Još od dana kada se svijetu predstavio kao Slim Šejdi, Eminem važi za jednog od najplodonosnijih repera današnjice, koji se bavi različitim socijalnim i političkim temama. Poslednjih godina ga nema mnogo u javnosti, ali je ovih dana javio da radi na novom albumu "a evo nečega u međuvremenu“, aludirajući na osmominutni fristajl rep materijal koji je postavio na Jutjubu.

"Campaign speech" (Govor za kampanju) je materijal izveden u slobodnom stilu bez ritma, odnosno "bita", a iz njega se može steći dobar uvid o tome šta ga sve okupira ovih dana. Od rasizma, politike, ratova, preko "Pustinjske oluje" do toga šta bi sve uradio da je predsjednik SAD.

U tekstu se našlo mjesta za Hilari Klinton, Donalda Trampa, Trejvona Martina, Kolina Kapernika, Dejvida Haselhofa, Dastina Hofmana, Bena Stilera, ubicu iz Čarlstona Dilana Rufa, Kristofera Riva, Prinsa i likove iz nekada popularne serije "Dukes of Hazzard".

Jednu strofu posebno je posvetio Trampu, koji se nije oglašavao povodom toga, ali je na Eminemov račun stigla kritika od strane Dejvida Djuka, nekadašnjeg vođe zloglasnog "Kju Kluks Klana" i jednog od kandidata za senatora iz Luizijane.

"Eminem je marioneta Pola Rozenberga i Džimija Lovina. Eminem godinama truje umove naše omladine", napisao je Djuk na Tviteru.