Elfeta Veseli izručena BiH iz Švajcarske

15:34, 24.03.2017.
Thumbnail

Osumnjičena za ratni zločin, Elfeta Veseli, danas je u 14 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo izručena pravosuđu BiH iz Švajcarske. 

Nakon izručenja, osumnjičena će biti dovedena postupajućem tužiocu i biće održano ročište za određivanje mjere pritvora, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Osumnjičena Elfeta Veseli pod istragom je Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH i osumnjičena je za zločin počinjen 1992. godine, u selu Kamenica kod Zvornika. Ona je osumnjičena za svirepo ubistvo žrtve, dječaka srpske nacionalnosti Slobodana Stojanovića, koji je u vrijeme zločina imao 12 godina.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje se pravosuđu i diplomatiji Švicarske, na ostvarenoj saradnji, lociranju i izručenju osumnjičene.

Takođe, iz ove institucije saopštavaju da, u saradnji sa pravosudnim i bezbjednosnim institucijama partnerskih zemalja širom svijeta, provode brojne aktivnosti na otkrivanju, lociranju i izručenju osoba osumnjičenih za ratne zločine, koje se nalaze u različitim državama, sa ciljem borbe da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni.