Dragutin Škrebić

Otvaranje kancelarije novi podstrek povezivanju RS I Rusije

  • 18.09.2018. 12:11

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je da će najavljeno otvaranje kancelarije Srpske u Sankt Peterburgu biti novi podstrek privrednom povezivanju dvije zemlje, pri čemu Srpska mora nastojati da poveća proizvodnju da bi iskoristila šansu na ogromnom ruskom tržištu.

"To ogromno tržište sigurno može progutati naše proizvode, ali, uz povećanje proizvodnje, moramo se bolje organizovati, više raditi i podići privredu kako bismo imali šta ponuditi tržištu Rusije. Dakle, dobro je da imamo jednu takvu kancelariju kako bismo uvezali naše privrede, a što kasnije mora dati neke rezultate", rekao je Srni Škrebić. 

On je naveo da je ogromnom ruskom tržištu potrebna različita roba, te da bi se akcenat mogao staviti i na izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju i oblast Sankt Peterburga. 

"Stalno pričamo o voću koje izvozimo u Rusiju... I tu proizvodnju moramo povećati, jer sve to voće, na primjer, Moskva može da pojede za jedan dan", rekao je Škrebić. 

Iz Udruženja voćara Srpske početkom godine su naveli da se u Republici godišnje proizvede voća vrijednosti 225 miliona KM, od čega se 30 do 40 odsto izveze za Rusiju. 

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je da će kancelarija Srpske u Sankt Peterburgu biti u potpunosti u funkciji krajem ovog mjeseca ili, eventualno, početkom oktobra. 

"U toku je renoviranje prostora koji je dobijen za te namjene od vlasti Sankt Peterburga i očekujemo da kancelarija funkcioniše već od oktobra", naveo je Klokić.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.