Druga konferencija Udruženja mladih ekonomista

20:42, 26.05.2018.
Thumbnail

"Zaposli se – pokreni svoj biznis", tu poruku danas je čulo više od 100 studenata banjalučkog Ekonomskog fakulteta. Na drugoj konferenciji Udruženja mladih ekonomista dobili su savjete uspješnih preduzetnika a neki su i nagrađeni za biznis planove.

"U principu, oni su nam pravi primjer kako ne treba da idemo iz naše zemlje. Što se tiče konkretno mene, ova studija mi je zaista dosta pomogla, prije svega zato što mi je neko dao da iznesem neko svoje mišljenje, s obzirom da sam student Ekonomskog fakulteta i da je to donekle moj fah, a s druge strane, najznačajnija stvar koju mi je donijela ova konferencija su kontakti", kaže Nikola Simić, pobjednik.

Nikolini, koja je prošle godine bila učesnik, konferencija je donijela zaposlenje. I to u Udruženju mladih ekonomista.

"Prošle godine održana je prva konferencija "Zaposli se – pokreni svoj biznis". Ja sam tada bila učesnik, takmičila sam se u biznis planovima, osvojili smo prvo mjesto. Prepoznali su me i pozvali da postanem član njihove ekipe. Ja sam lider marketing tima", s ponosom ističe Nikolina Vuković, student.

Drago nam je da možemo pomoći kolegama, kažu u Udruženju. Predavači dodaju - važno je da mladima pošaljemo poruku da ovdje imaju budućnost.

"Pretpostavljam da mladim ljudima koji studiraju ili završavaju fakultete puno znači da steknu i saznanja o tome kako to funkcioniše kada se izađe u stvarni život", govori pravnik Aleksandar Sajić.

"Danas ćemo podijeliti i neke prakse sa mogućnošću zaposlenja. Mladi danas mogu doći u kontakt sa nekim ljudima i iskustvima koje su prošli i problemima koje će podijeliti sa njima", ističe Borislav Mandić iz Udruženja mladih ekonomista.

Udruženje mladih ekonomsta broji stotinu članova. Cilj im je da motivišu mlade da ostanu u Srpskoj dajući im poslovne ideje za pokretanje vlastitig biznisa.