Drogba: Ostao bih u Čelsiju da nismo osvojili Ligu šampiona

11:28, 23.05.2012.
Thumbnail

Napadač Čelsija Didije Drogba izjavio je danas da je bio spreman da ostane u Londonu da tim sa Stamford Bridža nije osvojio Ligu šampiona.

"Ostao bih da nismo osvojili Ligu šampiona, jer to je bio moj izazov, nešto što sam želio da postignem. Da nismo pobijedili, teško bi donio odluku da napustim klub, jer jurili smo ovaj trofej već osam godina i uvijek smo bili blizu. Čak smo u Moskvi prije četiri godine prošli pored njega i nismo smjeli da ga dotaknemo", rekao je Drogba.

Drogba je juče potvrdio da će krajem juna napustiti Čelsi, ali nije otkrivao gdje će nastaviti karijeru. "To sigurno neće biti neki engleski klub. Mnogo toga dugujem Čelsiju, moja krv je plava. Još želim da razmišljam o onome što se dogodilo u subotu, nego o Kini ili Americi", rekao je Drogba. On je dodao da je Čelsi pokušao da ga zadrži, ali da su ljudi iz kluba na kraju ispoštovali njegovu odluku da ode.

Drogba je u Čelsi stigao 2004. godine iz Marselja i sa klubom je osvojio tri Premijer lige, četiri FA kupa, dva Liga kupa i jednu Ligu šampiona.

(Tanjug)