Doris Kremenović puštena na slobodu

20:42, 17.11.2017.
Thumbnail

Šef Odjeljenja u banjalučkoj filijali RUGIP-a Doris Kremenović puštena je na slobodu i nije joj određen pritvor, saznaje ATV.

Kremenović je na saslušanju negirala krivicu za sve za šta se sumnjiči, a tužilac bi dalje trebalo da odluči da li će istraga biti nastavljena ili ne, potvrdio je za ATV njen advokat Zoran Tanasić.

Doris Kremenović sprovodena je danas u Republičko javno tužilaštvo. Kremenovićeva je uhapšena juče popodne na radnom mjestu. Kako ATV saznaje, radila je na predmetu “Građa”, ali i na još nekoliko predmeta.

Pripadnici MUP-a su krajem prošlog mjeseca uhapsili pomoćnika direktora Geodetske uprave RS Aleksandra Deurića, šefa područne jedinice GU Banjaluka Dragana Grulovića i stručnu saradnicu Željku Milinković. Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u slučajevima „Građa“ i „Naš dom“.

Republičko javno tužilaštvo, koje je zatražilo pritvor za Deurića i Grulovića, sumnjiči ih da su zloupotrebama položaja Gradu Banjaluka pričinili štetu od 7,42 miliona maraka. Njih dvojica su zloupotrebama pribavili imovinsku korist privrednom društvu “Naš dom” i tako oštetili Grad za 2,17 miliona maraka.

(ATV)