Đorđo Krčmar napustio SDS

13:23, 19.10.2017.
Thumbnail

Visoki funkcioner SDS-a i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Đorđo Krčmar potvrdio je da je napustio ovu stranku i istakao da će od danas u ovom domu djelovati kao nezavisni poslanik.

On je naveo da je šest mjeseci čekao na odgovore predsjednika SDS-a Vukote Govedarice i vrha stranke, koji su, kako je rekao, pokazali ignorantski odnos prema njemu lično, Izbornoj jedinici koju predstavlja i Opštinskom odboru te stranke Gradiška.

"Smatrao sam da Izborne jedinice 1 i 2, koje pokrivaju veliki broj građana, ne zaslužuju da imaju samo dva čovjeka u Predsjedništvu SDS-a, dok grad Banjaluka nema nijednog", rekao je Krčmar za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je dodao, da ako, kao čovjek, koji nosi ogroman broj glasova, ne može da djeluje u SDS-u, onda ne vidi razlog da nastavi članstvo u toj stranci.

Krčmar, koji se otvoreno protivio politici predsjednika SDS-a Vukote Govedarice, jedan je od uglednijih funkcionera SDS-a koji je ovoj stranci donosio veliki broj glasova.

On je ranije izjavio da je sam sa duplo više glasove pobjeđivao svoje protivkandidate, te da je za parlament BiH dobio 8.600 glasova u Gradišci od ukupno 21.000, koliko ima izborna jedinica, što je najviše u istoriji SDS-a.

Prema njegovim riječima, kao nosilac liste doprinio je povećanju broja glasova za 37.000 u svojoj izbornoj jedinici.

(Srna)