Dodik: U Fond solidarnosti uplaćivati po 10 odsto od vrijednosti novih auta

13:18, 26.08.2017.
Thumbnail

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će predložiti da se zakonski odredi da 10 odsto od vrijednosti svakog nabavljenog automobila u javnim preduzećima i službama bude uplaćeno u Fond solidarnosti za liječenje djece u Republici Srpskoj.

"Predložiću da to bude dio zakona. Ovo je moj odgovor na pitanje nabavke službenih automobila i mislim da na tu temu treba staviti tačku", rekao je Dodik novinarima u Kriškovcima kod Laktaša, gdje je otvorio ambulantu porodične medicine.

On je rekao da se službeni automobili moraju kupovati, jer je to dio funkcionisanja, te da mu je žao što mladi ljudi nemaju nimalo inicijative, osim da prave scene po tom pitanju.

Dodik je rekao da nema nijedne države i službe na svijetu ovog tipa da ne koristi automobile.

"Raskošnost ne dolazi u obzir i nju treba zaustaviti, ali svaki ministar u Vladi Republike Srpske godišnje napravi 100.000 kilometara puta i to nije nimalo jednostavno, bez obzira šta o tome ko mislio", rekao je Dodik.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je novinarima da resorno ministarstvo nema u planu nabavku novog službenog automobila.

(Srna)