Dodik: "Skupština naroda" obični predizborni skup

16:30, 26.09.2017.
Thumbnail

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je "skupština naroda", koju je organizovao opozicioni Savez za promjene, obični predizborni skup simpatizera stranaka koji čine taj savez.

Dodik je naveo da na taj skup javnost nije reagovala onako kako je opozicija računala, zbog čega su im propali neki planovi koje su imali.

"Kao predsjednik podržavam da političke partije u mirnoj atmosferi održavaju svoje skupove i tamo prezentuju probleme kako ih oni vide. Važno je da je to proteklo mirno i stabilno, a da li su oni uspjeli u tome, ne znam", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da u toj sali Banskog dvora bude više članova Glavnog odbora SNSD-a nego što je opozicija sinoć imala.

"Znamo da su došli ljudi iz Gradiške, Kotor Varoša i drugih mjesta. Ja poštujem njihov politički skup, kao što SNSD-a ima pravo da organizuje svoj skup kada hoće. Ali, mislim da su to pretenciozno i nepotrebno nazvali skupštinom naroda", poručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje da li će se na narednoj sjednici parlamenta Srpske naći rezolucija o vojnoj neutralnosti Srpske, Dodik je naveo da se o tome razgovara, te da misli da je ta rezolucija već urađena.

"Bila je predmet nedavnog razgovora koalicionih partnera SNSD-DNS-a i SP-a i ostalo je još ponešto da se usaglasi. Klubovi vladajuće većine u Narodnoj skupštini zajednički će predložiti tu rezoluciju i vjerujem da će biti na dnevnom redu", rekao je Dodik.

(Srna)