Dodik: Radnici bez nadležnosti da utiču na Kovačevićevo imenovanje

15:46, 08.08.2017.
Thumbnail

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će biti poštovana odluka o imenovanju vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Vučevica" u Čajniču i da radnici nemaju nadležnost da utiču na to.

"Zna se ko je za to nadležan i ko to treba da radi", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, komentarišući proteste radnika "Vučevice".

Slaviša Kovačević imenovan je 27. jula za vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Vučevica" u Čajniče. On je zaposlen u "Vučevici" i obavljao je poslove tehničkog direktora ovog gazdinstva.

Primopredaja dužnosti između novoimenovanog i dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora, kako je bilo najavljeno iz "Šuma Srpske", trebalo je da bude obavljena 28. jula.

Iz "Šuma Srpske" je ranije saopšteno da prethodnom direktoru ŠG "Vučevica" Slobodanu Pejoviću nije produžen mandat zbog nepoštivanja poslovne politike, zbog čega je Uprava odlučila da protiv njega pokrene postupak utvrđivanja odgovornosti za povredu radne obaveze.

Pejoviću je mandat direktora istekao 14. marta 2016. godine. On je od tada bio vršilac dužnosti direktora, mandat mu je produžavan više puta, a status v.d. je prema posljednjem rješenju istekao 21. jula, naveli su iz "Šuma Srpske".

Više od 100 radnika "Vučevice" obustavilo je proizvodnju i počelo proteste sa zahtjevom da se povuče odluka "Šuma" o smjeni direktora Pejovića.

"Vučevica" je prošlu godinu završila sa 1,4 miliona KM dobiti.

(Srna)