Dodik: Kandidujem se za Predsjedništvo BiH zbog Republike Srpske

15:46, 16.03.2018.
Thumbnail

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će se kandidovati za člana Predsjedništva BiH zato što Republika Srpska ima u sebi potencijala za vlastite odluke i razvoj koje “koče na nivou BiH”, te poručio da “ide tamo da, u interesu Srpske, pokuša da to otkoči”.

“Meni je prioritet Republika Srpska. Ne idem tamo zbog Bosne, ja idem tamo zbog Republike Srpske”, rekao je Dodik za televiziju “Pink”.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, najavio je da će već ove sedmice imati razgovore sa koalicionim partnerima o tome, kako bi okupili širu koaliciju koja će obezbijediti pobjedu.On je napomenuo da, iako sve ankete govore da je pobjeda neprikosnovena, treba biti oprezan i pozvao sve svoje članove partije, koalicione članove i simpatizere da se okupe. Dodik je izjavio  da bi se većina Srba u Srpskoj danas, kada bi imali priliku, izjasnila na referendumu da se Srpska pripoji Srbiji. Dodik je potvrdio da bi volio da se nekada raspiše takav referendum, da to ne krije i da o tome godinama govori.

(ATV)