Dobojski saobraćajci i dalje podstanari

20:42, 19.01.2018.
Thumbnail

Nakon četiri godine smo se navikli pa to što nemamo vlastite prostorije za rad lakše podnosimo - tako pričaju dobojski saobraćajci kojima je majska poplava uništila zgradu u kojoj su radili.

Podstanari su i dosad su se selili nekoliko puta. Radili su čak i u, takozvanim, kontejnerima, bili su i u garaži, a sad se za bezbjednost saobraćaja brinu iz zemljoradničke zadruge.

"Sve te prostorije su neuslovne na svoj način, kontejner preko zimskog perioda ne može se ugrijati. Ova zgrada koju sad koristimo prokišnjava, krov je star pravljena je između dva svjetska rata, grijanje nije urađeno pošto je stara zgrada, grijemo se na struju zbog dotrajale instalacije često iskaču osigurači",rekao je Jugoslav Stevanović, komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.

Još teže će im biti od iduće sedmice. Dobra vijest je da počinje izgradnja novog objekta, a loša je da će, zbog pripremnih radova, zgrada u kojoj sada rade biti srušena. Tako će ostati i bez parkinga pa će se, ponovo, morati snalaziti.

"Više nemao ni krug stanice gdje će se parkirati vozila, u saradnji sa Auto moto društvom Doboj, koje je na sreću u komšiluku, dogovorili smo da dio vozila se bude u nihovom krugu", kaže Jovica Žigić, komandir Sektora policije Policijske uprave Doboj.

Srećom, ovako loši uslovi nisu uticali na rad pa je, hvale se saobraćajci, iza njih godina sa najmanje poginulih i udesa. Obećavaju da će biti još bolji nakon što usele u novi objekat.

"Trenutno su u toku aktivnosti na dobijanju građevinske dozvole. Isto tako raspisan je već tender na prikupljanju ponuda, planirano je da objekat bude spratnosti podrum plus dva sprata", kaže Dmitar Vračar, načelnik Ppolicijske uprave Doboj.

Sve će koštati dva miliona maraka. Novac stiže od Svjetske banke za obnovu nakon poplava. Imali su stroge zahtjeve pa su projekat dopunjavali. Na kraju će nova zgrada saobraćajne policije imati i lift za osobe s posebnim potrebama.